20100323

Sjukvårdsreform, Strejk risk, Google mm

Det händer mycket av intresse i Sverige och världen..

Igår fick Obama äntligen igenom sin sjukreform, i slutändan blev den inte lika omfattande som den skulle ha varit i sitt ursprungsförslag. Men äntligen har USA tagit sitt första steg mot att garantera sjukvård åt alla amerikaner.

Under gårdagen så varslade Handelsanställdas förbund om att ta ut femtusen av sina medlemmar i strejk under påsk. Avtalsrörelsen börjar hårdna i tongångarna men förhandlingarna har stagnerat. Förhoppningsvis så är det en välriktad åtgärd och förhoppningsvis så går det aldrig så långt att det blir strejk utan att arbetsgivare sidan hinner vissa lite mer kompromissvilja. Det är viktigt att få till löneökningar i Sverige för att ekonomin inte ska stagnera ytterliggare och krisen förvärras.

Israels Premiärminister besöker idag Washington och ska möta Obama och diskutera den dåliga relationen mellan länderna. Förhoppningsvis kan det komma nåt bra av det och att Israel i vilket fall stoppar byggplanerna i östra Jerusalem.

Vidare så har Google gjort en insatts för yttrandefriheten i Kina och har lagt ner sin censurerade version av Google och istället dirigerat om trafiken till sin Hongkong-baserade sida istället. I praktiken så kan man inte komma åt någon ytterliggare information som nät-användare i Kina men principen är viktig och det har alldeles tydligt retat upp Kinas regim.

Inga kommentarer: