20091029

Riv upp IPRED

Har just pratat med SSUs ordförande Jytte Guteland gällande integritets och fildelningsfrågor, i synnerhet kring IPRED och FRA lagarna.

SSU har tagit ställning för en motion som innebär att ett moratorium för integritets kränkande lagstiftning skall införas. Detta är något som vi driver på kongressen mot partistyrelsen som anser motionen besvarad.

Vidare så har det läckt ut att Socialdemokraterna i Stockholms län driver på för att både FRA och IPRED lagarna ska rivas upp, även detta i strid med partistyrelsens linje. Jag tycker det är bra att Stockholm driver på i frågan och hela SSU står bakom dom, så även jag. Därför har jag skickat ett mail till den Värmländska delegationen för att försöka förmå dom att ställa sig bakom Stockholms linje i frågan. Har även uppmanat SSU:are på plats att driva på och stöta upp Stockholm på plats.

Det känns som det blåser medvind och det finns chans att IPRED lagen blir ett minne blott. På söndag så kommer avgörandet och ställer Socialdemokraterna som parti för att riva upp IPRED så gäller det "bara" att vinna valet för att göra det till verklighet!

Inga kommentarer: